Erimoverin tiimi kävi hakemassa vauhtia vuoteen 2015 Indonesiasta, ja tässä uudet tiimiläisten ystävät pääsivät kokeilemaan SUP-lautailun mahtavuutta!

Makaan selinmakuulla Savasanassa, jalat hieman erillään toisistaan, käsivarret vartalon molemmin puolin ja huulet hieman raollaan. Annan hengitykseni virrata luonnollisesti. Minulla on erityisen lämmin vaikka en olekaan paketoituneena vilttien ja villasukkien pehmeään syleilyyn. Selkäni on hieman märkä ja auringon säteet kimpoilevat iholtani. En kuitenkaan ole tutulla joogamatollani vaan makaan vedenpinnan tuntumassa SUP laudallani. Taivas on pilvetön ja aurinko lämmittää matalalla. Kevyt tuuli nostaa merivettä laudalle ja kuljettaa minua juuri sinne minne se haluaa. Päästän irti ja annan itseni vain ajelehtia. Jokaisen elämässä syntyy aina välillä sellaisia hetkiä, joiden muisto ei ajan kuluessakaan haalistu. Meidän on vain annettava mahdollisuus niille. Tämä oli minulle sellainen hetki.

Savasana on on yksi joogaharjoittelun haastavimmista asanoista, sillä ihmisen on hyvin vaikea ”vain olla”. Minua tämä terveydelle tarpeellinen ja jopa hieman pelätty käsite ”joutilaana oleminen” on viehättänyt aina. Muistan kuinka ensimmäisen joogatuntini jälkeen soitin ystävälleni ihan vain kertoakseni, että tässä on nyt se minun juttuni. Minua kiehtoi joogan kokonaisvaltaisuus – se miten jooga parantaa kykyäni liikkua vapaammin ja elää rennommin. Urheiluopistoaikoina sain tilaisuuden lähteä opiskelemaan joogaa ulkomaille. Suoritin joogan kattojärjestön Yoga Alliancen hyväksymän joogaopettajasertifikaatin Espanjassa.

Miten sitten ajauduin joogan ja suppailun yhdistelmän, SUP Joogan pariin? Sain urheiluopistoaikoina mahdollisuuden erikoistua luonto- ja elämysliikuntaan. Tämä oli hyvin luonnollinen valinta, sillä luonto ja siellä liikkuminen ovat aina viehättäneet minua. Ensimmäisen SUP lautani ostin vuosi sitten keväällä. Se oli siinä! Harjoittelin perusteita ensin pienissä lammissa, pelleilin ja leikin laudalla Saimaan järvissä (mm. surffausta moottoriveneen aiheuttamissa aalloissa, hyppyjä laiturilta) ja lopulta tein jo päiväretkiä merellä. Joogan ja suppailun yhdistäminen konkretisoitui vasta yhdessä Erimoverin kanssa. Yhdistelmä on takuuvarma ja tuo aivan uusia ulottuvuuksia joogan asana- ja meditaatioharjoituksiin. Useimmiten joogassa pyritään ”juurtumaan” ja olemaan tukevasti matolla. SUP Joogassa hauskaa ja jännittävää on se, että alustamme on jatkuvassa liikkeessä. Tällöin on kyettävä luopumaan kontrollista ja antauduttava meistä riippumattomien asioiden vietäväksi.

Aktiivista ja ihanaa kevättä! Namaste

-Anna

”Rest is not idleness … to lie sometimes on the grass under the trees on a summer’s day, listening to the murmur of water or watching the clouds float across the sky, is by no means a waste of time.” – John Lubbock

 


 

 Anna Henriksson on Erimoverin SUP Jooga-ohjaaja. SUP Jooga sopii kaikille eikä vaadi aikaisempaa kokemusta kummastaan lajista! SUP Jooga Indoor tunneilla pääset nauttimaan ihanasta Day Spa tunnelmasta, meditaatio- ja hengitysharjoituksista, ja tunnelmallisesta musiikista. Tunnit räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan. Teemana voi olla esimerkiksi lempeä hathajooga, dynaamisempi Vinyasa Flow jooga tai Jooga Nidra (syvärentoutus). SUP Jooga Outdoor tunneilla pääset nauttimaan joogan- ja pilateksen elementeistä luonnon omalla meditatiivisella tunnelmalla maustettuna.

Erimoverin SUP Jooga Indoor tunneille pystyt osallistumaan Helsingissä, Vierumäellä ja Porvoossa. SUP Jooga Outdoor tunneille pystyt osallistumaan kesällä 2015 Helsingissä (Hietsu), Espoossa (Keilalahti), Porvoossa, Kotkassa ja Vierumäellä (Valkjärvi). 

Photo by: Timi Hellman

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>